De mediator

Achtergrond
Mijn naam is Daniëlla Distelbrink. Ik begeleid mensen bij hun echtscheiding, beëindiging samenwoning en bij conflicten. Ik ben sinds 2010 geaccrediteerd Familiemediator bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN), sta ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand, het juridisch loket en de Rechtbank. Ook ben ik KIES-Omgangsbegeleider, wat inhoudt dat ik indien gewenst met de kinderen kan praten over hun wensen en zorgen en over wat de scheiding voor hen betekent.

Als Familiemediator bij de Raad voor Rechtsbijstand kun je bij mij ook terecht voor gesubsidieerde mediation, mits je aan de voorwaarden zoals gesteld door de Raad voor Rechtsbijstand voldoet.

Ik heb inmiddels meer dan 300 scheidingen begeleid.

Aanpak
Mijn stijl is te omschrijven als persoonlijk, empathisch, zorgvuldig, daadkrachtig, gestructureerd en onpartijdig.

Persoonlijk
Ik woon in Utrecht, ben getrouwd en moeder van een dochter van 9 jaar.

Rol van een mediator
Bij conflicten kunnen emoties hoog oplopen. Met als gevolg dat met elkaar praten en naar elkaar luisteren vaak niet meer mogelijk is. Een neutrale derde, in dit geval de MfN mediator kan jullie helpen dit te doorbereken.

De mediator is de gespreksleider en bemoeit zich niet met de inhoud van het conflict en geeft daarover ook geen oordeel. De mediator houdt de regie, zorgt ervoor dat er (echt) naar elkaar wordt geluisterd, zorgt dat beide partijen hun standpunten duidelijk kunnen maken en helpt partijen om beter met elkaar te kunnen communiceren, nu maar ook eventueel in de toekomst (i.v.m. eventuele kinderen).

De mediator heeft geen enkel belang bij de oplossing die jullie daarvoor onder haar begeleiding uiteindelijk zullen vinden. Dit maakt het mogelijk dat zij zich geheel neutraal en onafhankelijk ten opzichte van hen kan opstellen.

De MfN mediator is verplicht om te handelen volgens de Gedragsregels voor Mediators en het MfN Reglement. Er is een klacht- en tuchtrecht van toepassing.

Lees hier een aantal recensies van cliënten.