Mediation / Mediator Utrecht bij scheidingen

Op zoek naar een mediator in Utrecht?

Als je hebt besloten uit elkaar te gaan, breekt er een emotionele tijd aan waarin allerlei beslissingen genomen moeten worden. Wellicht voel je je onzeker over de toekomstige (financiële) situatie, vraag je je af wat het beste is voor jou en de kinderen of heb je nog andere vragen. Mediation is een manier om jullie te helpen helderheid te krijgen, inzicht te geven en jullie er samen uit te laten komen. Het doel is dat jullie afspraken maken waar jullie beiden achter kunnen staan.

Kosten mediator Utrecht

Indien zowel je inkomen als je vermogen onder een bepaalde grens ligt, kun je in aanmerking komen voor gesubsidieerde mediation. De overheid betaalt dan mee aan de kosten van de mediator (en eventueel advocaat) en je betaalt zelf een vaste eigen bijdrage. De mediator in Utrecht vraagt dit voor jullie aan.

Wil je weten wat de kosten voor jou/jullie zouden zijn? Dat kan nu heel eenvoudig. Bereken hier de kosten

De rol van de mediator Utrecht

Onder begeleiding van de mediator in Utrecht (aangesloten bij MfN) kun je in overleg met je (ex-)partner tot oplossingen komen die voor jullie beiden aanvaardbaar zijn. Zeker als jullie kinderen hebben, is het belangrijk dat jullie heldere afspraken maken waar jullie beiden achterstaan. De mediator is neutraal en onpartijdig en zal geen standpunt innemen. De mediator begeleidt tijdens een aantal bijeenkomsten de communicatie tussen jou en je (ex-)partner en helpt jullie om samen tot afspraken te komen. Een scheiding kan volledig door ons geregeld worden, waardoor je niet zelf naar een advocaat of de rechtbank hoeft.

Belangrijke uitgangspunten mediation:

 • Deelname aan mediation is vrijwillig;
 • Jullie willen proberen om er samen uit te komen;
 • Begeleiding door een onpartijdige en onafhankelijke bemiddelaar;
 • Jullie kunnen met elkaar aan tafel zitten;
 • Alles wat tijdens de mediation besproken wordt is vertrouwelijk.

Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Jullie hebben de regie in handen;
 • Het is voordeliger dan ieder een eigen advocaat;
 • Jullie onderlinge communicatie kan worden verbeterd;
 • Het is informeel maar ook professioneel;
 • Geen lange procedures.

Mediation Utrecht is in principe geschikt voor iedereen die gemotiveerd is om er samen uit te komen. Het is bedoeld voor mensen die bereid en in staat zijn om te overleggen, concessies te doen en uiteindelijk te beslissen.

Mediation na scheiding

Er kunnen vele redenen zijn om na de scheiding behoefte te hebben aan mediation:

 • De financiële omstandigheden zijn veranderd en je wilt nieuwe berekeningen laten maken;
 • Je wilt praten over de omgangsregeling, hiervoor kunnen vele aanleidingen zijn, zoals: verhuizing, andere werktijden, je twijfelt eraan of de huidige regeling goed is voor de kinderen en/of voor jezelf, afspraken worden niet of onvoldoende nagekomen etc;
 • De communicatie met je ex-partner verloopt stroef, jij en waarschijnlijk ook de kinderen hebben er last van en je wilt graag verbetering.

Waarom Mediator Utrecht?

Belang van de kinderen voorop
Scherpe tarieven
Specialist in (echt)scheiding
Erkende en ervaren mediator
Gratis intakegesprek
Persoonlijke aanpak
Flexibel qua locatie

Contact Mediator Utrecht

Neem gerust contact op met mediator Utrecht voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een kosteloos intakegesprek. Wij zijn op werkdagen van 09.00 uur – 17.00 uur te bereiken op: 030-2341466. Bij geen gehoor, kun je inspreken en word je binnen 24 uur teruggebeld.

Je kunt ook een email sturen naar: info@mediationbureaumn.nl

Adressen locaties Utrecht:

Mediator Utrecht
Livarstraat 79
3573 SB Utrecht

Mediator Utrecht Leidsche Rijn
Laurierweg 104
3541 BA Utrecht 

Wij zijn aangesloten bij:
mediator utrechtmediator utrechtmediation utrecht

Ervaringen cliënten mediator Utrecht:

“Super bedankt. Als er ooit nog wat geregeld moet worden weet ik je te vinden. Nogmaals dank”

“Ik wil je bedanken voor alle goede zorgen. Ik heb de bijeenkomsten als zeer prettig ervaren”

“Fijn dat het allemaal zo goed en snel geregeld is. Ik wil je hier hartelijk voor bedanken”

“Bedankt voor je begeleiding. We zijn er allebei heel tevreden over. We zullen weer contact opnemen als we je weer nodig hebben”

“Dank je wel Daniella, voor de goede afhandeling!”

“Nogmaals dank voor je bemiddeling. Het is aan ons nu om er iets van te maken voor de toekomst. Ieder voor zich, met onze kinderen als verbindende factor”

“Hartelijk dank voor je hulp en goede begeleiding”

“Bedankt voor de snelle en fijne samenwerking”

“Dank voor de professionele begeleiding”

“Ik wil je graag bedanken voor de prettige manier waarop je ons in dit zware proces hebt bijgestaan en praktisch hebt geholpen”

“Bedankt dat je ons hier doorheen hebt geholpen. Je hebt ons een hoop stress bespaard in deze toch al moeilijke periode”

“Hartelijk dank voor de soepele en geduldige samenwerking. Ik zal je zeker aanbevelen”

“Bedankt voor de begeleiding van onze echtscheiding. Het was (is) een moeilijke tijd. Ik vind het fijn dat het via een mediationtraject is verlopen. Uiteindelijk is dat het beste voor iedereen, zeker ook voor onze zoontjes”

“Bedankt voor de begeleiding, en de snelle afronding. Ik denk dat ieder tevreden kan zijn met het resultaat, dat is wat telt. En dat het toch in harmonie is bereikt is ook belangrijk”

“Dank voor je inzet om dit traject met ons tot een goed einde te brengen”

“Dank Daniella voor de plezierige wijze waarop je ons hebt geholpen in deze lastige periode”

“Tijd om verder te gaan, tijd om het verleden los te laten, hoe moeilijk ook. Dank voor de fijne samenwerking en voor het (snelle) regelen van alles. Wij hebben het mediationtraject met jou als zeer prettig ervaren”

”We zijn erg tevreden met de heldere afspraken en een regeling die door beide gedragen wordt. Bedankt voor de goede begeleiding.”